Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

02. 08. 2015. 19:23 >> 19:18

SJEVERNI KAVKAZ

Ruske snage ubile osam pripadnika ID

Ruske snage bezbjednosti ubile su osam ekstremista, koji su nedavno postali članovi ID, u Republici Ingušetiji na prostoru Sjevernog Kavkaza.

To je saopštio je Državni komitet za borbu protiv terorizma.

"Prema informacijama bezbjednosnih snaga, neutralisani ekstremisti nedavno su položili zakletvu i postali članovi međunarodne terorističke organizacije ID", saopšteno je iz komiteta.

Među identifikovanim žrtvama je i Adam Tagilov, za koga se sumnjalo da stoji iza napada na Grozni, prijestonicu Čečenije, decembra 2014, prenio je Sputnjik. 

Agencija za borbu protiv terorizma saopštila je da je pronašla improvizovane eksplozivne naprave spremne za upotrebu i više od 2.000 komada municije tokom racije. 

Federalna služba bezbjednosti (FSB) objavila je u aprilu da se grupa ekstremista u oblasti sjevernog Kavkaza, nazvana "Imarat Kavkaz“, pridružila IS. 

Riječ je o militantnoj islamističkoj organizaciji koja želi formiranje nezavisnog kalifata u ruskom Sjevernom Kavkazu, u kom dominira muslimansko stanovništvo. 

FSB procenjuje da bi čak 1.700 ekstremista iz Rusije moglo da se bori u redovima IS u Siriji i Iraku, gdje je ova grupa tokom prošle godine zauzela ogromne djelove teritorije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније