Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 08. 2015. 22:17   >>  22:08

INDONEZIJA

Kimu nagrada za mir, pravednost i čovječnost

Sjevernokorjeski vođa Kim Jong Un dobitnik je indonežanske nagrade za mir i pravednost, rekla je danas ćerka prvog indonezijskog predsjednika Sukarna, koja je negirala bilo kakvo kršenje ljudskih prava u Sjevernoj Koreji.

Račmavati Sukarnoputri potvrdila je za agenciju France presse da će Kim Jong Un u septembru primiti nagradu za "mir, pravednost i čovječnost", a dodjeljuje je Edukativna zadužbina Sukarno, koju ona vodi.

"Kim Jong Un je nagrađen za svoju borbu protiv neokolonijalističkog imperijalizma. Lažne su tvrdnje o kršenjima ljudskih prava. To je samo zapadna propaganda", ocijenila je Račmavati.

Njen otac Sukarno, prvi predsjednik Indonezije čiju je nezavisnost proglasio 1945., uspostavio je veze sa Sjevernom Korejom 1950.

Nagrada Sukarno dodjeljuje se svjetskim čelnicima koji podstiču nezavisnost i razvoj, a 2001. pripala je Kimovom đedu Kim Il Sungu, utemeljitelju Sjeverne Koreje, koji je vodio zemlju od 1948. do smrti 1994.

Među dobitnicima nagrada Zadužbine Sukarno je i mianmarska opoziciona čelnica Aung San Su Ći.

 

Index.hr/Hina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније