Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J.

27. 12. 2021. 10:12 >> 10:13

TO BAR

Održan 24. tradicionalni festival Vina i Ukljeve

Festival Vina i Ukljeve 24. po redu tradiciono je održan juče.

"Imajući u vidu da je pandemija virusa Covid 19 onemogućila organizaciju festivala na kakav smo navikli, MZ Crmnica, Opština Bar i TO Bar ipak nijesu odustali od organizacije na način što je omogućen takmičarski dio te tako, ove godine nije prekinuta tradicija održavanja ovog važnog i prepoznatljivog festivala", navodi se u saopštenju.

Nagrade su dodijeljene u kategorijama za najbolji mladi vinograd kao i za najbolje vino.

Predsjednik MZ Crmnica i Organizacionog odbora Festivala, Tomo Ukšanović iskazao je zadovoljstvo što se kontinuitet ove manifestacije ipak uspio održati i istakao da su ovog puta učestvovala samo registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Festival je otvorio predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je čestitao svim učesnicima festivala koji su svojim posvećenim radom došli do nagrada i na taj način potvrdili kvalitet svojih proizvoda.

"Vina su bodovana na način da su ona ocijenjena od 80 do 84,99 dobila srebrnu medalju, dok su vina sa bodovima od 85 do 89,99 dobila zlatnu medalju. Ukupno je učestvovalo 17 izlagača a prema riječima komisije, nijanse su odlučivale", navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija Bar, nadajući se svršetku pandemije Covid 19, ohrabruje buduće zainteresovane da učestvuju u festivalima koji predstoje u želji da se njeguju tradicionalne vrijednosti koje baštini naša opština.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније