Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

CG News [ B.B. ]

15. 01. 2022. 15:56   >>  15:57 1

ŽABLJAK

Posjeta skijalištu Savin kuk rekordna

Turistički poslenici na Žabljaku zadovoljni su ovogodišnjom zimskom turističkom sezonom dok je posjeta skijalištu Savin kuk rekordna, kazala je direktorica Turističke organizacije Vanja Šarović Krgović.

"Od zvaničnog otvaranja skijališta do danas smo u kontinuitetu imali zimsku turističku sezonu, skijalište je bilo otvoreno svakog dana dok je u gradu bilježena dobra posjeta turista“ kazala je Šarović.

Ona je naglasila da su posebno dobru posjetu imali tokom perioda novogodišnjih i božićnih praznika kada je popunjenost smještajnih kapaciteta bila preko 90 odsto.

"Nakon praznika bilježimo pad posjete, trenutno je popunjenost kapaciteta oko 50 odsto ali bilježimo povećan boravak gostiju na dnevnom nivou, a evidentan je i porast posjeta skijalištu. Kada je riječ o strukturi gostiju ove zime su dominantni bili gosti iz Crne Gore. Takođe bilježimo posjetu turista iz Srbije, sa ruskog govornog područja, a primjetan je i blagi porast gostiju iz Albanije“, kaže Šarović Krgović.

Ona je istakla da dobru posjetu očekuju do kraja sezone, a na ruku im kaže ide i produženje zimskog raspusta.

Ono što je negativno uticalo na sezonu su važeće epidemiološke mjere, odnosno pravila ulaska u Crnu Goru što je u prvom redu dovelo do izostanka dolazaka gostiju iz Srbije.

Šarović ističe da je lokalna Turistička organizacija u saradnji sa lokalnom upravom i Nacionalnom turističkom organizacijom dala podršku cjelokupnoj turističkoj ponudi kako bi slika Žabljaka ove sezone bila ovakva kakva jeste.

"Lokalna turistička organizacija i Opština su izašli u susret skijalištu kako bi smanjili njihove troškove za električnu energiju, što je rezultiralo povoljnim cijenama ski pasa. Lokalna TO je u saradnji sa Nacionalnom TO organizovala turistički autobus koji svakodnevno besplatno vozi turiste iz centra Žabljaka do Skijališta. Za sedam dana koliko saobraća ovaj autobus prevezeno je oko 500 turista", kaže ona.

Posjeta 80 odsto veća nego prošlog januara

Marinko Purić direktor Turističkog centra Durmitor istakao je da su veoma zadovoljni posjetom. Podsjetio je da je poslednji presjek koji je rađen 10. januara pokazao da je posjeta skijalištu preko 80 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine.

“Ove godine u ponudi su dvije dvosjedne žičare i tri ski lifta koja rade svakodnevno. Za razliku od prošle godine na stazi je otvoren još jedan ugostiteljski objekat što ponudu čini potpunijom”, kazao je Purić.

Kada je riječ o cijenama, Purić naglašava da su trenutno najkonkurentniji u regionu.

Jednodnevni ski pas košta 11 eura. Dali smo dodatne popuste za goste koji su smješteni u registrovanom privatnom i hotelskom smještaju.

Snijega, kaže, ima dovoljno na stazi koje se svakodnevno pripremaju i nije bilo nikakvih pritužbi skijaša na kvalitet uređenosti.

I u NP Durmitor kažu da su zadovoljni posjetom ove zime.

“Na 10.januar broj prodatih ulaznica u NP Durmitor iznosio je 4.400 što je brojka koja govori da je posjeta bila rekordna u odnosu na isti period u prethodnih pet godina”, kaže Jovana Pavlović iz NP Durmitor.

Tokom zime u ponudi NP je posjeta Crnom jezeru, mostu na Tari i organizovana šetnja krpljama kroz područje Nacionalnog parka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније