Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Tufik Softić

14. 05. 2024. 13:43 >> 13:50

ODT BERANE

Osumnjičenima za napad na advokata zadržavanje do 72 sata

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama saslušao je napadače na advokata Aleksandra Simonovica i odredio im zadržavanje do 72 sata, saznaje Portal RTCG.

Juče se desio incident u prostorijama Osnovnog suda u Beranama kada je napadnut advokat Aleksandar Simonović, koji je za Portal RTCG saopštio da mu je, nakon pregleda u beranskoj bolnici, konstatovan prelom donje vilice. Beranska policija uhapsila je dvije osobe zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda advokatu.

Beranska policija uhapsila je dvije osobe zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda advokatu Aleksandru Simonoviću, saopšteno je iz Uprave policije.

Simonović je u izjavi za naš portal kazao da je stabilnog zdravstvenog stanja i da se trenutno nalazi na kućnom liječenju.

Advokat Aleksandar Simonović napadnut je juče oko 11 časova u prostorijama Osnovnog suda u Beranama i zadobio je teške tjelesne povrede, obavijestili su iz Advokatske komore Crne Gore. Najoštrije su osudili ovaj napad i zatražili od nadležnih državnih organa da kazne počinioce.

"Radilo se o običnoj parnici gdje se čovjek najmanje nada da dođe do ovakve situacije. Poslije završenog ročista o alimentaciji napali su me otac i sin Denis i Eldan Adrović iz Petnjice", tvrdi Simonović.

Beranska policija je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva uhapsila dvije osobe D.A. (47) i E.A. (18) koji su napali advokata Aleksandara Simonovića. ODT njihov napad u beranskoj sudnici kvalifikovao kao krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teške tjelesne povrede.

Kako je kazao, sve se desilo potpuno neočekivano.

"Kolege su mi rekle da sam u jednom trenutku bio bez svijesti. Nisam ni znao ko me je udario. Sve se dogodilo nakon rasprave u hodniku", rekao je Simonović.

Simonović očekuje da tužilaštvo odradi svoj posao i da kazni počinioce.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније