Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

M.V. [ N1 ]

11. 05. 2024. 18:48 >> 19:10

Evrovizija

Holandski javni emiter ljut zbog izbacivanja njihovog predstavnika

Holandski javni emiter ljutito je reagovao nakon što je holandski takmičar na Pjesmi Evrovizije izbačen sa takmičenja nekoliko sati prije finala zbog incidenta koji istražuje policija, javlja AP.

Evropska radiodifuzna unija, koja organizuje Evroviziju, saopštila je da švedska policija istražuje „pritužbu jedne članice produkcijske ekipe“ na Josta Klajna i da ne bi bilo prikladno da on učestvuje dok je pravni proces u toku.

Klajn nije nastupio na dvije generalne probe u petak u švedskom gradu Malmeu, a organizatori su rekli da istražuju „incident“.

Nije bilo jasno da li je Klajn još u subotu bio u Malmeu, navodi AP.

Ovakva diskvalifikacija u poslednjem trenutku je bez presedana u 68-godišnjoj istoriji Evrovizije, iako su zemlje bojkotovale događaj, a u nekim slučajevima i izbačene — uključujući Rusiju, koja je eliminisana nakon invazije na Ukrajinu 2022. godine.

Holandski emiter AVROTROS, jedan od desetina javnih emitera koji zajednički finansiraju i emituju takmičenje, rekao je kako diskvalifikaciju smatra „nesrazmjernom“ i da je „šokiran odlukom“.

„Duboko žalimo zbog ovoga i vratićemo se na to kasnije“, navodi se u saopštenju.

Agencija AP podsjeća da je 26-godišnji holandski pjevač i reper bio miljenik kladioničara i navijača sa svojom pjesmom „Europapa“, optimističnom evro-tehno odom kontinentu koja je istovremeno i omažnjegovim roditeljima koji su umrli kada je bio dijete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније