Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

12. 05. 2024. 21:40 >> 22:05

ACB LIGA

Perijeva Unikaha kreće prva, Baskonija bez plej-ofa nakon 41 godine

Gotov je regularni tok ACB lige, sa 1. mjesta u plej-of je ušla Unikaha Kendrika Perija.

Tim iz Malage je u petak savladao Barselonu košem crnogorskog reprezentativca osam sekundi prije kraja i preuzeo čelnu poziciju od Reala, koji je izgubio od Valensije.

Sada ga je potvrdio - Unikaha je savladala povratnika u niži rang, Palensiju (93:69), pa će imati prednost domaćeg terena dok god bude u plej-ofu. Peri je bio jedan od najboljih na terenu sa 17 poena.

Za razliku od Unikahe, u Vitoriji tuga - zbog poraza od Reala u Madridu (106:100), Baskonija će prvi put nakon 41 godine propustiti plej-of ACB lige. Uzalud je timu Duška Ivanovića uslugu učinio Tenerife, koji je savladao Manresu 84:80, ali je učesnik Evrolige ostao zakovan za 9. mjesto...

Mursija je savladao Breogan 68:61 i obezbijedila 5. mjesto, pa će u plej-ofu igrati sa Valensijom. Nemanja Radović je dao sedam poena, Džona Radebau dva, a Marko Todorović nije bio u sastavu.

Uz Palensiju, u LEB Oro ide i Obradoiro, koji je savladao Huventud 97:71, ali je ispao zbog trijumfa Granade nad Gran Kanarijom (74:67). Odlučio je međusobni skor između tri ekipe sa skorom 11:23, a Obradoiro je bio gori od Breogana i Granade.

U trećem vezanom porazu Granke je Jovan Kljajić dao sedam poena.

Parovi četvrtfinala plej-ofa

Unikaha - Manresa

Real Madrid - Gran Kanarija

Barselona - Tenerife

Valensija - Mursija

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније