Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

04. 12. 2022. 16:59   >>  17:16 15

MILATOVIĆ ODBIO POZIV VUKOVIĆA

"Ne konsultujem se sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice"

Predstavnik pokreta Evropa sad Jakov Milatović odbio je poziv aktuelnog gradonačelika Podgorice Ivana Vukovića da se sastanu u ponedjeljak i razgovaraju o tranziciji vlasti u Glavnom gradu.

Saopštenje Milatovića prenosimo u cjelosti

"Kao civilizovan i racionalan čovjek, gospodine Vukoviću, uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti sastaću se sa Vama na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od većine odbornika, budem izabran za gradonačelnika Podgorice.

Do tada, želim da vjerujem da ćete uložiti onoliko slobode koliko vam je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča.

Uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju.

Građani su Vukoviću rekli da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula. Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju.

Da je Vukoviću stalo do građana, imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore. Međutim razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije.

Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima - što upravo izbori i jesu - i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj", zaključio je Milatović. 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније