Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

24. 05. 2021. 21:11 >> 21:10

USPJEH ZA CG KINEMATOGRAFIJU

Projekat "Vidra" selektovan za "L’Atelier" u Kanu

Crnogorski projekat “Vidra” (eng. “The Otter”, radni naziv: „Dolina spomenika“), reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, selektovan je za ovogodišnje izdanje „Ateljea“ („L’Atelier”) u okviru Kanskog filmskog festivala. Film je produkcija Artikulacija Filma iz Podgorice, a producent filma je Ivan Đurović.

Projekat “Vidra” prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.

Kanski “Atelje”, platforma koja je 2005. godine pokrenuta od strane Cinefondation programa, svake godine u Kanu okupi 15 reditelja iz cijelog svijeta, čiji se filmski projekti smatraju posebno zanimljivim i potencijalno značajnim za međunarodno tržište. „Atelje“ je osmišljen sa ciljem da stimuliše kreativno filmsko stvaralaštvo i da se ohrabri nove generacije filmskih autora.

Reditelji i producenti su izabrani za ovogodišnji „Atelje“ prema kvalitetu projekata i uspješnosti njihovih prethodnih filmova, a na ovom programu imaće mogućnost da se povežu sa međunarodnim fondovima i finansijerima filmskih projekata. Pored samog pristustva na Kanskom filmskom festivalu, za selektovane učesnike biće organizovani sastanci sa producentima, distributerima i agentima prodaje, a sve u okviru L’Atelier paviljona, smještenog u Village International –Pantiero.

„Atelje“ će objaviti Brošuru projekata (Livre des Projets) kojom će filmskim profesionalcima i medijima na svjetskom nivou biti predstavljeni selektovani filmovi, reditelji i njihovi producenti.

Podsjetimo da je projekat „Vidra“ prošle godine na “When East Meets West” forumu održanom u okviru Filmskog festivala u Trstu, nagrađen “Cannes Producers Network” priznanjem za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta. Takođe, „Vidra“ je osvojila i glavnu nagradu CineLink koprodukcijskog marketa Eurimages Co-Production Development Award, među petnaest projekata selektovanih iz regiona Jugoistočne Evrope za CineLink koprodukcijski market 2020.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније