Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

26. 03. 2022. 09:53 >> 13:04
1

PEROVIĆ

Ceremonija dodjele Oskara sjutra veče na TVCG

Televizija Crne Gore prenosiće 94. Ceremoniju dodjele Oskara u noći između nedjelje i ponedjeljka. Program će početi 30 minuta nakon ponoći. Urednik filmskog i serijskog programa TVCG Vuk Perović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da kampanja i priče idu u prilog filmu "Moć psa", a da bi "Koda" mogao biti tiho iznenađenje.

Film Dina i Koda bi, po njegovom mišljenju, mogli da budu konkurencija “Moći psa”. Nagradu za najbolju mušku ulogu bi mogao da dobije Vil Smit, a glavnu žensku ulogu Džesika Čestejn i Kirsten Stjuart.

Perović objašnjava da su organizatori ceremonije Dodjele Oskara ove godine dali mjesec više publici da odgleda filmove koji su se proizvodili u doba korone ili malo prije. Ističe da u velikom broju zemalja zbog pandemije bioskopi nijesu radili do avgusta i septembra.

“Vrijeme za kampanju koje je jako bitno za svakog Oskara je ovog puta bilo nešto kraće”, kazao je on.

Podsjeća da je dodjela Oskara bila najprenošenija ceremonija nakon Superbola i da su skoromna izdanja tokom pandemije umanjila gledanost.

“Znamo da Oskar i skromnost ne idu zajedno i da je Oskar zapravo crveni tepih i glamur. Zbog toga i mi počinjemo sa prenosom 30 minuta nakon ponoći, a zvanični program je u 2 sata ujutro”, kazao je Perović.

Ceremoniju će ove godine voditi tri komičarke.

Kada je riječ o favoritima, Perović kaže da se najveća šansa za pobjedu daje filmu “Moć psa”.

“To je više festivalski film koji dolazi s nagradom za najbolju režiju sa Venecijanskog filmskog festivala. Mene je iznenadio broj 12 nominacija, jer nijesam neki ljubitelj tog filma. Međutim, kampanja i priče idu njima u korist”, kazao je on.

Podsjetio je da je to priča o kaubojima, te da je Benedikt Kamberbač sve uradio da zablista u ulozi.

“Iako je nepušač savija duvan u filmu, zbog kojeg je dania povraćao, ali nije odustao. Bio je na strogim dijetama. Dao je sve od sebe da dobije Oskara. Meni su bili zanimljiviji Džesi Plemons i Kirsten Danst”, kazao je Perović.

On je kazao da film koda važi za tiho iznenađenje kada je riječ o dobitniku Oskara.

“Međutim, Koda ima mali broj nominacija, ali mislim da sa tako malim brojem nominacije još nije niko osvojio Oskara”, kazao je on.

Poslije "The Power of the Dog" najviše nominacija je dobilo ostvarenje "Dune" Denija Vilneva (Denis Villeneuve) ukupno 10.

Po sedam nominacija dobili "Belfast" čuvenog Keneta Brane (Kenneth Branagh) i rimejk mjuzikla "West Side Story" takođe poznatog Stivena Spilberga (Steven Spielberg). Brana i Spilberg su nominovani u kategoriji najbolje režije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније