Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

T.G.

27. 05. 2022. 13:30   >>  13:28

GRADSKO POZORIŠTE PG

Počele probe predstave "20.000 milja pod morem"

Gradsko pozorište Podgorica počelo je sa probama predstave "20.000 milja pod morem’’ namijenjenoj Dramskoj sceni za djecu.

Za poznati roman Žila Verna dramatizaciju je uradila mlada crnogorska dramaturškinja Jasmina Furulija, a za režiju je zadužen Marko Čeh, vodeći slovenački reditelj mlađe generacije.

Prapremijera predstave koja je rađena po kultnom SF romanu se očekuje početkom oktobra.

U predstavi igraju: Pavle Ilić, Božidar Zuber, Una Lučić i Sejfo Seferović

Kostimografiju za predstavu će raditi Tijana Todorović, a muziku Mladen Nikčević.

Predstavu će obilježiti vizuelni spektakl, koji je proistekao iz značajne literature, čime Gradsko pozorište, pored bajki, repertoar određuje i adaptacijama značajnih djela za djecu koja pripadaju svjetskoj literarnoj baštini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније