Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ N1.rs/M.L.B. ]

29. 01. 2023. 08:05   >>  08:03

HOLIVUD ZBUNjEN

Kako se film sa zaradom od 27.000 dolara našao u trci za Oskara?

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauke, koja dodjeljuje Oskare, saopštila je da će preispitati pravila ovogodišnje nominacije filmova, jer je jedan nezavisni film iznenadio holivudski svijet zbog nominacije za tu prestižnu filmsku nagradu.

Akademija je 24. januara saopštila spisak glavnih nominacija za Oskara koji će biti dodeljeni na 95. ceremoniji 12. marta u Los Anđelesu.

Kao i svake godine, promoteri filmova koji žele da uđu u spisak nominovanih za Oskara, kreću u kampanju. Svako ima svoju strategiju, ali svi moraju da poštuju određena pravila.

Film „To Leslie“ nije zablistao u bioskopima i zaradio je oko 27.000 dolara. Međutim, Andrea Rajsborou, koja igra glavnu ulogu u tom ostvarenju, nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Poslije tih nominacija, na društvenim mrežama su se oglasile neke poznate ličnost sa pitanjem da li je taj film imao efikasnu kampanju ili je u pitanju neka prevara.

Američki časopis Varajeti prenio je da je Akademija bila zatrpana mejlovima i pozivima i da je zbog toga odlučila da preispita kampanju filmova nominovanih za Oskara, ne pominjući direktno ostvarenje „To Leslie“.

„Preispitujemo procedure kampanje ovogodišnjih nominovanih filmova, kako bismo osigurali da nijedno pravilo nije prekršeno i bolje razumjeli da li su potrebne promjene smjernica u novoj eri društvenih medija i digitalne komunikacije“, navodi se u saopštenju Akademije.

Oskare dodeljuje oko 9.500 članova Akademije filmskih umjetnosti i nauka, podijeljenih između 17 grana industrije. Od glumaca koji čine oko 1.300 birača, kandidatu je potrebno nešto više od 200 glasova da bi vidio svoje ime u izboru.

U mesjecima koji prethode dodjeli Oskara, organizovane su zabave i događaji za promociju filmova. Takve kampanje često organizuju specijalizovane kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније