Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Невенка Јововић [ TVCG ]

07. 02. 2023. 20:07 >> 08:46

U PRODUKCIJI RTCG

Počelo snimanje kratkog igranog filma "Palma"

U produkciji Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) počelo je snimanje kratko igranog filma "Palma" scenariste i reditelja Gabrijela Camaja. Ovo je samo jedan od tri projekta koji će Javni servis realizovati tokom ove godine.

Film "Palma" je rezultat festivala "Vrijeme stvaranja" koji su nedavno organizovali Javni servis i Filmski centar Crne Gore (FCCG).

Scenarista i reditelj filma Gabrijel Camaj kaže da mu rad sa profesionalcima kao mladom stvaraocu mnogo znači.

"Ovo je za mene značajno iskustvo, kako rad sa mentorima tokom festivala 'Vrijeme stvaranja', tako i sa profesionalcima iz RTCG, ali i sa glumcima kao što je Enver Petrovci. Napisao sam scenario da bih upravo ja razvijao karaktere u filmu", rekao je Camaj.

Enver Petrovci, glumac koga pamtimo po brojnim velikim ulogama u jugoslovenskoj kinematografiji, kaže za TVCG da mu projekti poput "Palme" ne dozvoljavaju da ostari. Ali nije ovdje samo zbog toga.

"Drago mi je što sam ovdje. U Crnoj Gori sam radio dosta filmova i predstava. Posebno mi je drago što je ovo prvi film crnogorske produkcije na albanskom jeziku i hoću da uđen u istoriju kao glumac", rekao je Petrovci.

"Prvi put sam u Crnoj Gori i veoma sam srećna zbog toga. Prija mi rad sa profesionalcima", kazala je glumica Flaka Latifi.

"Palma" je samo jedan od tri projekta koja će Javni servis ove godine realizovati, kaže urednik Kulturno-umjetničkog programa TVCG Senad Šahmanović.

Podsjeća da je festival "Vrijeme stvaranja" bio dobar put kako doći, prvo do kvalitetnog scenarija, a sada i filma.

"Još plus ako se uzme u obzir da Javni servis sa svim svojim resursima stane iza tih projekata, onda je to važna stvar, ne samo za Javni servis, nego i za Crnu Goru i cjelokupnu kulturnu zajednicu", kazao je Šahmanović.

Vrijeme stvaranja izgleda tek predstoji i to kroz podršku mladim stvaraocima i kulturi uopšte. A to i jeste jedna od uloga Javnog servisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније