Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2017. 12:50   >>  12:20

"UMIR KRVI"

Crnogorski film prikazan u Portugalu

Na upravo završenom Beast Film Festivalu u portugalskom gradu Porto, prikazan je kratkometražni igrani film Senada Šahmanovića "Umir krvi".

"Festival je posvećen prezentaciji istočnoevropskih filmova u Portugalu, a njegov cilj je da predstavi jedinstvenu filmsku scenu koja obiluje svježim i intrigantnim pričama, koje se tiču savremenog društva", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Pored prikazivanja filmova, kako se dodaje, u okviru programa festivala organizuju se i radionice, predavanja i prezentacije.

Gosti Festivala iz Crne Gore bili su filmski reditelj Senad Šahmanović i direktor Filmskog centra Crne Gore, Sehad Čekić.

"'Umir krvi' prikazan je u glavnoj takmičarskoj selekciji, a nakon prikazivanja filma uslijedio je i razgovor sa autorom. Na sastancima koji su organizovani u okviru festivala predstavljeni su potencijali crnogorske kinematografije, iskazana je inicijativa o intenzivnijem povezivanju dvije kinematografije i kulture, te razmatrani modeli buduće saradnje", navodi se u saopštenju.

Kratkometražni igrani film "Umir krvi" nastao je po scenariju Stefana Boškovića, a uloge u filmu tumače: Jasna Đuričić, Marko Baćović, Momo Pićurić, Jelena Simić, Emir Ćatović i Miroslav Vujnović. Film je prikazan na festivalima širom svijeta, rađen je u produkciji OR iz Podgorice i Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje, a podržan je od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније