Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 02. 2022. 20:36 >> 20:41
1

KARADAGLIĆ

Čast je doprinijeti predstavljanju kulture CG

Proslava Nacionalnog dana Crne Gore na Svjetskoj izložbi EXPO Dubai završena je nastupom svjetski poznatog gitariste Miloša Karadaglića.

EXPO Dubai, najveća svjetska izložba i prilika da sve zemlje svijeta pokažu najbolje što imaju. A Crna Gora ima Miloša Karadaglića, svjetski poznatog gitaristu. Zato je upravo on svojim nastupom upotpunio proslavu Nacionalnog dana naše države na svjetskoj izložbi u Dubaiju. Za njega, kaže, velika čast.

"Dati svoj mali doprinos tome da Crna Gora kao jedna mala zemlja bude predstavljena kroz kulturu i umjetnost i stvari koje su jezik cijelog svijeta je za mene odgovornost i čast, koju uvijek vrlo ozbiljno doživljavam", kaže Miloš.

Čini ga, kaže, srećnim, što se pandemija koronavirusa polako privodi kraju. Iako ga je podsjetila zašto svoj posao voli najviše na svijetu. I šta su prave vrijednosti.

"Za muziku i umjetnost neophodno je imati publiku ispred sebe. Ne mogu to da zamijene niti kamere, niti zum linkovi, niti bilo šta. I osjetiti publiku ispred sebe i dati joj sve ono što imate je možda nešto što je sada lakše nego što je ikada bilo. Zbog toga što je sve ovo što se desilo nekako nas podsjetilo na te prave vrijednosti", kaže naš umjetnik.

Zato misli da ćemo se ovog perioda svi sjećati, kroz momente za koje u normalnim okolnostima nemamo vremena.

"A to su momenti kada na jedan najiskreniji način opet doživite ono što volite, bilo da su to ljudi, vaša zemlja ili muzika", poručuje Miloš.

Zato je zahvalan na prethodnih 18 mjeseci, ali ipak jedva čeka nove nastupe. U avgustu ćemo ga, otkriva nam, slušati u Crnoj Gori, i s nestrpljenjem čeka da vidi sale pune ljudi i povratak pravim stvarima.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније