Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

16. 02. 2022. 09:42 >> 09:42

OD 15. FEBRUARA DO 31. MARTA

Konkurs za nagradu "Dragan Radulović"

Objavljen je Konkurs za Književnu nagradu "Dragan Radulović“ za 2021. godinu, a kako naglašavaju u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica nagrada se dodjeljuje književniku/ici iz Crne Gore i regionalnim autorima, kao javno priznanje za knjigu, objavljenu tokom prethodne godine, koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade.

Konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2022. godine, a nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa.

Kako naglašavaju u saopštenju, pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci.

Prijedlozi za nagradu dostavljaju se u pisanoj formi, a uz Obrazac za prijavu prijedloga treba priložiti i po sedam primjeraka svake predložene knjige koja je kandidovana za nagradu, kao i obrazloženje i dokumentaciju na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata. Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčane nagrade u iznosu od tri prosječne zarade u Crnoj Gori, a godišnje se mogu dodijeliti najviše tri nagrade.

Nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju Manifestacije "Dani Dragana Radulovića" 27. aprila 2022. godine, sa početkom u 11h, u Velikoj sali KIC "Budo Tomović“.

Pisani prijedlog za Nagradu (popunjen obrazac), sa pratećom dokumentacijom, dostavlja se na adresu: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, Ulica Marka Miljanova 4, 81.000 Podgorica, sa naznakom "za Nagradu ’Dragan Radulović’“, svakog radnog dana od 8h do 16h, zaključno sa 31. martom 2022. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније