Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

03. 05. 2022. 10:57   >>  10:59

U OKVITU 10. FLUID DIZAJN FORUMA

Izložba Marka Ilića u Modernoj galeriji

Izložba Mirka Ilića "Iz povijesti ljudske gluposti — Dizajnerska povijest svijeta", biće otvorena u četvrtak, 5. maja 2022, u 18 sati u Modernoj galeriji, JU Muzeji i galerije Podgorice.


Organizatori izložbe Muzeji i galerije Podgorice, FLUID dizajn forum, Nevladino udruženje FLUX i Hrvatsko dizajnersko društvo. Kustos izložbe je Marko Golub.

Kako navode u NVU Flux, koncept izložbe oslanja se na komunikacijsku snagu dizajna i ilustracija Ilića, njihovu sposobnost da na vizuelan način artikuliše problematiku nekih od najkompleksnijih društvenih i političkih tema našeg i prošlih vremena.

"Radovi, objavljivani u novinama i časopisima, koji evociraju neke od najvažnijih događaja koji su se odvili za vrijeme naših života, čine osnovu ove izložbe, no pažljivijim pregledom cjelokupnog Ilićevog opusa naći ćemo i brojne refleksije o drugim zbivanjima, pojavama i idejama koje sežu i u mnogo dalju prošlost, a bile su relevantne kako za trenutak u kojem se Ilić na njih osvrnuo, tako i za naše današnje vrijeme. Radovi koje smo na kraju okupili za ovu izložbu osim spomenu­tih novinskih i magazinskih naslovnica i ilustracija uključuju i niz plakata i stripova, a svi zajedno čine panoramu proteklih 120 godina", navodi se u najavi izložbe.

Izložba traje od 5. do 26. maja. U okviru desetog FLUID dizajn foruma, koji ove godine ima moto "LEGO ERGO SUM", 25. maja u 12 sati, biće upriličen razgovor o izložbi, koji će voditi kustos Marko Golub.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније