Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.V. ]

13. 05. 2022. 22:22   >>  22:24 1

SAJAM KNJIGA PG

"Mićović otvara školjke okamenjenog narodnog govora"

Gost 16. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja bio je i književnik Milutin Mićović, jedan od naznačajnijih savremenih pjesnika i proznih pisaca u Crnoj Gori. O Mićovićevom višedecenijskom stvaralaštvu, krunisanom brojnim priznanjima, govorili su predsjednik Srpskog narodnog vijeća Momčilo Vuksanović, književnik Budimir Dubak, profesor Veselin Marković, dok je moderator ovog događaja bila pjesnikinja Milica Bakrač.

Budimir Dubak govorio je o kontinuitetu tematskih opservacija u Mićovićevom stvaralaštvu.

“Milutina pratim od početka. On je uvijek, pa i u posljednjoj njegovoj kapitalnoj knjizi posvećen temeljnim egzistencijalnim pitanjima. U malo prostora, kao u orahovu ljusku, staje sva pregnantnost Mićovićevih uvida”, kazao je Dubak.

Profesor Veselin Marković ukazao je na Mićovićevu posvećenost njegoševskom krugu tema u književnosti i van nje.

“Mićović otvara školjke okamenjenog narodnog govora, antropološke matrice kod njega progovaraju slojevitim i asocijativno višeznačnim sadržajem”, kazao je Marković. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније