Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 05. 2022. 09:53 >> 10:16

U MUZEJU „MIRKO KOMNENOVIĆ“

Izložba akvarela Dubravke Žafran

Noć muzeja, jedinstven kulturni događaj koji se obilježava u više od 120 gradova svijeta od 1977.godine biće održana i predstojećeg 18.maja kada se i obilježava Dan muzeja, saopšteno je iz JU Muzeji i Galerija Herceg Novi.

"Tim naše javne ustanove muzeja „Mirko Komnenović“ dio ove priče je od 2017.godine. Vrata muzeja biće otvorena do kasnih večernjih časova. Zainteresovanim posjetiocima biće predstavljene istorijska, etnografska, pomorska, arheološka kao i zbirka ikona", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u okviru programa „Noć muzeja“ biće otvorena izložba akvarela akademske umjetnice Dubravke Žafran „Bokeški dragulji“.

"Riječ je naravno o motivima Boke koji odišu ljubavlju prema našem okruženju koje plijeni svojevrsnom magijom. Svjesni naše uloge u lokalnoj zajednici kao i tradicije mjesta u kome se čuva kulturno nasleđe grada poseban poziv dobrodošlice upućen je osnovnim školama i domu „Mladost“", navodi se u saopštenju.

Uvodno slovo na otvaranju izložbe imaće direktorica JU „Mirko Komnenović i galerije Josip Bepo Benković“, Gordana Krunić kao i autorka. 

Tema ovogodišnje manifestacije povodom Dana muzeja 18.maja je „Moć izgradnje zajednice kroz obrazovanje“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније