Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

O.Z.

06. 06. 2022. 16:17   >>  16:14

SASTANAK SA ĐURAŠKOVIĆEM

Vlaović: Unaprijediti kulturni život u Prijestonici

Ministarstvo kulture i medija biće posvećeno realizaciji aktivnosti kojima će se unaprijediti kulturni život u Prijestonici Cetinje, poručila je resorna ministarka Maša Vlaović, ističući da će dati lični doprinos da u saradnji sa partnerima u tom gradu budu organizovane značajne kulturne manifestacije.

Ona je danas razgovarala sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem, a sastanak je bio posvećen jačanju saradnje između Ministarstva i Prijestonice, posebno imajući u vidu značaj i mjesto Cetinja u kulturi Crne Gore, i činjenicu da se sjedište Ministarstva kulture i medija nalazi na Cetinju.

Ministarka je predstavila prioritete u radu Ministarstva kulture i medija u narednom periodu.

Đurašković je istakao da će u narednom periodu kultura biti u fokusu djelovanja i izrazio posebno zadovoljstvo što će imati punu podršku Ministarstva i institucija kulture koji se nalaze na Cetinju.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za uspostavljanje bijenala umjetnosti na Cetinju. Sagovornici su se usaglasili da postoji zajednički interes za organizaciju manifestacije ove vrste, te istakli da će dati puni doprinos u ovom procesu.

Razgovarano je i o mogućnostima za valorizaciju objekta starog zatvora Bogdanov kraj, ali i drugih lokacija u Prijestonici, koje imaju kulturne vrijednosti i predstavljaju potencijal.

Vlaović i Đurašković naveli su i da će uspostaviti saradnju u rješavanju nekoliko aktuelnih pitanja u ustanovama kulture koje se nalaze na Cetinju, imajući u vidu činjenicu da je njihov rad u punom kapacitetu u interesu i Ministarstva i Prijestonice.

Razmotrene su i mogućnosti za osnivanje Centra za kulturu, pri čemu su se sagovornici usaglasili da bi ustanova tog tipa značajno doprinijela unapređenju kulturnih sadržaja.

Na sastanku je razgovarano na temu uspostavljanja bioskopa u Prijestonici. Ministarstvo, Prijestonica Cetinje i Filmski centar imaju zaključen ugovor čijom realizacijom će biti obezbijeđeno prikazivanje video sadržaja cetinjskoj publici i šire, kao i stvaranje uslova za uspostavljanje bioskopa, što je jedan od prioriteta partnera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније