Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

23. 07. 2022. 08:14 >> 08:17
1

FESTIVAL "VRIJEME STVARANJA"

Šahmanović: Cilj da dođemo do kvalitetnog scenarija

U organizaciji Radio i Televizije Crne Gore, Filmskog centra i opštine Šavnik, u tom gradu u toku je festival televizijskog i filmskog scenarija "Vrijeme stvaranja".

Prva sesija održava se od 20. do 25. jula u kući Borislava Pekića.

“Nedostaci dramskog programa su očigledni i nama je cilj da sve te elemente spojimo i da dobijemo kvalitetan proizvod, a scenario je jedan od najvažnijih segmenata u stvaranju i filma i dramskog programa”, kazao je urednik kulturno umjetničkog programa TVCG Senad Šahmanović.

On je naveo da je Opština Šavnik odmah izašla u susret, a da u projektu učestvuje i Filmski centar.

Za tri najbolja  scenarija predviđene su i novčane nagrade od 4.000 do 1.000 eura, a najbolji scenario će biti realizovan u produkciji RTCG.

"Jedna od ideja da prvi projekat otkupi TVCG i da uđe u realizaciju i da se takva tradicija nastavi", kazao je Šahmanović.

Riječ je o sedam projekata koji će se razvijati kroz tri sesije. Cilj festivala je, kako je istaknuto na otvaranju, poboljšanje kvaliteta dramskog programa, ali i podsticaj kreativnosti mladih stvaralaca.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније