Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

07. 08. 2022. 09:20 >> 09:17

NA STAROM AERODROMU

Večeras projekcija filma "Hotel Grand Budapest"

U novom parku na Starom aerodromu večeras će od 21 sat, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, biti prikazan film "Hotel Grand Budapest".

Film je inspirisan djelom poznatog austrijskog pisca Štefana Cvajga.

Snimljen je u njemačko-britanskoj koprodukciji i premijerno prikazan na 64. Berlinskom festivalu, na kome je osvojio Gran pri žirija.

Naišao je na pozitivan prijem i kod kritičara i ujedno je najkomercijalniji Andersonov film.

Radnja filma rekonstruiše avanture Gustava H., legendarnog recepcionera čuvenog evropskog hotela između dva svjetska rata i potrčka Mustafe, dječaka, koji postaje njegov najvjerniji prijatelj.

Priča je fokusirana i na krađu i pronalazak neprocjenjivo vrijedne renesansne slike, kao i na bitku za ogromno porodično bogatstvo u vrijeme dramatičnih promjena u Evropi.

U Andersonovoj komediji "Hotel Grand Budapest" igraju: Rejf Fajns, Toni Revolori,  Adrijen Brodi, Bil Marej, Vilijem Defo, Tilda Svinton, Džef Goldblum, Serše Ronan, Edvard Norton i dr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније