Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

02. 10. 2022. 11:00   >>  11:06 1

"ĆUP BLAGA NA KRAJU DUGE"

Promocija zbirke poezije za djecu Gorana Popovića

Treća zbirka poezije za djecu Gorana Duksa Popovića pod nazivom “Ćup Blaga na kraju duge" biće predstavljena u utorak, 4.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

O knjizi će govoriti: Ana Pejović, književnica Nermina Adžović Mustagrudić, profesor Jovan Drašković, profesor Mijodrag Đurović, novinar i publicista Dragan Mitov Đurović i autor. Veče će moderirati Sanja Veličković Radonjić.

Goran Duks Popović rođen je 1972. u Podgorici. Školovao se u Danilovgradu i Podgorici. Do sada je objavio šest zapaženih zbirki poezije: “Gordijev čvor” (2009), “Brojanica” (2012), “Iz kamena vidici” (2014), zbirku poezije za djecu “Igra bez Igračaka” (2017), “Neke pjesme ćute” (2019), zbirku dječijih pjesama “Zlatni spomenar” (2020), “Ćup Blaga na kraju duge” njegova je sedma knjiga. Sa dosta uspjeha piše i dječiju poeziju, aforizme i kratke priče, a pisao je i književne kritike, recenzije, kao i analitičke preglede zbirki. Zastupljen je u više pjesničkih zbornika i antologija. Njegovi radovi uvršteni su u salonu Svjetske književnosti i umjetnosti. Dobitnik je mnogih diploma, povelja i zahvalnica, kao i Specijalne nagrade novinskog izdanja “PREMIUL REVISTEI GRAI ROMÂNESC” na Evropskom šampionatu poezije u Rumuniji 2020. Od strane Svjetske Književne Akademije imenovan je za Ambasadora literature. Njegove pjesme su sedam puta nagrađivane pjesmama dana na internacionalnom takmičenju u Bangladešu. Član je Književne zajednice “Vladimir Mijušković” iz Nikšića, Udruženja književnika i umjetnika “Zenit” iz Podgorice, i počasni član Svjetske Književne Akademije. Od nedavno je i član Svjetske književne asocijacije kao i UCPDM - Udruženja Crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније