Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

22. 11. 2022. 10:56 >> 10:55

DANI ČEŠKOG I SLOVAČKOG FILMA

Premijere filmova "Hevel" i "Konj" u četvrtak u KIC-u

Ambasade Republike Češke i Republike Slovačke organizuju tradicionalnu zajedničku kulturnu manifestaciju "Dani češkog i slovačkog filma" u saradnji sa Kulturno – informativnom centrom "Budo Tomović". Projekcije filmova će biti održane 24. novembra u sali Dodest u 17 i 19 sati.

Crnogorska premijera češkog filma "Havel" (2020) biće organizovana u 17 sati.

"Ovo je film o Vaclavu Havelu, jednoj od najistaknutijih ličnosti češke istorije. U filmu ne očekujte portret državnika, već portret umjetnika koji će državnik tek postati. Radnja se odvija između 1968. i 1989. godine i prikazuje transformaciju glavnog lika od uspješnog dramskog pisca, aktiviste za ljudska prava, pa sve do vođe Plišane revolucije i globalne ikone. Film 'Havel' nudi, prije svega, uzbudljivu i malo poznatu priču, kakvih nema mnogo na svijetu. Režiju, scenario i produkciju potpisuje Slavek Horak", navode u kratkom opisu filma.

Premijera slovačkog filma "Konj" biće upriličena istog dana u 19 sati.

U ovoj komediji, povučeni učitelj dovodi pred Božić kući konja. To ne bi bilo čudno, da ne živi u stanu u zgradi na drugom spratu. Osim toga, on sam se ne sjeća kako je konj ušao u njegov stan i ne zna na koji način da ga se riješi. Konj će postati izvor komičnih situacija i posebno katalizator zategnutih odnosa među ljudima sa kojima živi", kratak je opsi drugog filma koji će biti prikazan u KIC-u.

Nakon premijere uslijediće diskusija publike sa režiserom i scenaristom filma Martinom Šulikom, kao i producentom filma Rudolfom Birmanom.

Filmovi su titlovani, a ulaz na projekcije je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније