Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

М.М.Љ. [ klix.ba ]

07. 12. 2022. 09:10 >> 09:09

ODUŠEVLjEN I BRED PIT

Roman Feđe Štukana najprodavaniji naslov na hrvatskom sajmu

Autobiografski roman "Blank" poznatog bh. pozorišnog i filmskog glumca Feđe Štukana je najprodavanija knjiga na jednom sajmu knjige u Hrvatskoj.


Štukan je početkom 2019. godine predstavio, kako je to on opisao, "istorijski udžbenik" s detaljima iz njegovog života koji je nastao na nagovor holivudskih zvijezda Breda Pita i Anđeline Džoli kao moguća građa za igrani film.

Sada, još jedan dokaz da za njegovu knjigu vlada veliki interes i to u cijeloj regiji pokazao je 28. Sa(n)jam knjige u Istri, gdje je ovaj naslov bio najprodavaniji.

Sve je potvrđeno i na zvaničnoj Fejsbuk stranici sajma.

U stranicama romana Štukan brutalno iskreno i beskompromisno piše o užasima proživljenog rata i teške zavisnosti o heroinu s kojom se borio dugi niz godina, pa sve do aktivizma, proslavljenih uloga u Holivudu i ispunjenja mladenačkog sna: letjenju.

"Ovu knjigu sam pisao sedam godina, a radnja se temelji na sekvencama iz mog života od rođenja pa sve do sada. Puno sam događaja iz svog života opisao u knjizi, ali je isto toliko stvari i izostavljeno s obzirom na to da nisam želio praviti preobimno djelo koje bi bilo smorno za čitanje. Tačnije, u roman sam uvrstio one događaje koji su u značajnom procentu uticali na dalje odvijanje mog života. U principu, knjiga je pregled svih značajnijih dešavanja koja su me obilježila", kazao je Štukan ranije za Klix.ba.

Nakon što ga je pročitao, Bred Pit je Štukanov roman opisao kao najšokantniju knjigu koju je u životu pročitao, a uspjeh "Blanka" nije nimalo začuđujući, obzirom na to da je knjiga do sad doživjela čak 27 izdanja.

Štukan je ranije naglasio kako postoji još dosta stvari iz njegovog života koje se mogu iskoristiti za buduća djela te da nije isključena ni mogućnost ponovnog pisanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније