Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Т.Г. [ RTV Budva ]

10. 01. 2023. 18:52 >> 18:48

RAĐENOVIĆ STANOJEVIĆ

"Uspješna i izazovna 2022. godina za Narodnu biblioteku Budve"

Stanka Rađenović Stanojević iz Narodne biblioteke Budve, osvrnula se na proteklu godinu u toj Javnoj ustanovi, za koju je kazala da je bila i izazovna i uspješna. Pored ostalog, organizovali su stotinu književnih večeri i izdali petnaest publikacija.

Prošla godina bila je za Narodnu biblioteku izazovna i uspješna, kazala je Rađenović Stanojević.

"Samim tim što su mnoge institucije prekinule rad zbog pandemije godinu ranije, ostvarili smo onaj cilj koji smatramo da je neophodan, da se u kulturi mora djelovati i mi smo imali, kao što ste i vi propratili, tokom čitave godine bogatu godinu u smislu programa i izdavaštva. Ja bih kao kapitalno izdanje za 2022. godinu povodom 100 godina od rođenja Stefana Mitrova Ljubiše izdvojila sabrana djela, od kojih je izdato pet i čeka se na preostala dvije knjige" istakla je Rađenović Stanojević.

Navela je da su imali 15 publikacija koje su objavili tokom protekle godine.

"Ove godine ćemo nastaviti, a što se samih književnih večeri tiče organizovane su bile četvrtkom, a imali smo i pet festivala u organizaciji Narodne biblioteke Budve. Bilo je prisutno dosta imena iz svijeta književnosti, nauke o književnosti i nauke uopšte. Možemo reći da smo imali 100 književnih večeri", kazala je Rađenović Stanojević.

Vlada je nedavno dala saglasnost Opštini Budva za podizanje spomen obilježja davanjem naziva JU Narodna biblioteka Miroslav Luketić prije isteka zakonskog roka, a na inicijativu predsjednika Opštine Budva Mila Božovića.

"Mi smo ponosni na to što će naša biblioteka nositi ime doktora Miroslava Luketića i vjerujem da će to biti verifikovano na nekoj od narednih Sjednica ili već jeste. Mislim da bismo trebali da imamo zgradu koja će sa ponosom nositi to ime", kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније