Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.

23. 03. 2023. 10:10   >>  10:10

PODGORICA

Koncert francuskih arija i pjesama sjutra veče u KIC-u

Koncert francuskih arija i pjesama u izvođenju renomiranih belgijskih umjetnika mecosoprana Mari-Lor Konjart i pijaniste Flavijana Kazaća biće održan u okviru manifestacije „Frankofonija u Crnoj Gori“ sjutra veče, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Koncert francuskih arija i pjesama u izvođenju renomiranih belgijskih umjetnika mecosoprana Mari-Lor Konjart i pijaniste Flavijana Kazaća biće održan u okviru manifestacije „Frankofonija u Crnoj Gori“ u petak, 24.marta, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Program koncerta činiće djela Kloda Debisija (Trois chansons de Bilitis), Gabrijela Forea (Les roses d'Ispahan; Clair de lune), Hektora Berlioza (Le spectre de la rose), Žorža Bizea (Carmen "Habanera"), Edit Pjaf (La vie en rose) i drugih.

Koncert organizuje KIC „Budo Tomović“ u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Belgije. 

Flavijan Kazaćo (Flavien Casaccio) je koncertni pijanista i pedagog koji je diplomirao klavir i korepeticiju na Kraljevskom konzervatorijumu u Monsu. Usavršavao se u kamernoj i savremenoj muzici na Nacionalnom muzičkom konzervatorijumu u Parizu.

Pobjednik je i finalista nekoliko međunarodnih takmičenja. Održao je resitale u nekoliko zemalja: Belgija, Francuska, Monako, Italija, Švajcarska, Luksemburg, Kanada, Rusija; u velikim salama kao što su Palata lijepih umjetnosti u Briselu (BOZAR), Teatar Mučenika, Velika sala Kraljevskog konzervatorijuma u Briselu, Dvorana Alfred Korto u Parizu, Novosibirska filarmonija. Više puta je takođe nastupao sa Kraljevskim orkestrom “Chambre de Vallonie” i sa Orkestrom kraljevskog konzervatorijuma u Monsu-ARTS2.

Trenutno je angažovan kao nastavnik i korepetitor na konzervatorijumima u Turneju, Briselu i Akademiji umjetnosti u Monsu. Zvanični je korepetitor Međunarodnog takmičenja “Adolf Saks” u Dinanu, kao i nekoliko drugih takmičenja.

Mari-Lor Konjart (Marie-Laure Coenjaerts) je iz Brisela ušla u svijet muzike sa osam godina kroz studije violine. Svoju akademsku karijeru obogaćuje pohađanjem kursa dikcije-deklamacije, dramske umjetnosti i solo pjevanja. Godine 2001. upisala je Međunarodnu školu pozorišta "Lassaad" gdje je uspješno diplomirala.

Studirala je pjevanje na Kraljevskom konzervatorijumu u Monsu kod Tjerija Miljorinija gdje je stekla titulu „Master muzike“. Magistrirala je na Visokoj školi za muziku u Ženevi u klasi Danijele Borst. Njen repertoar čine djela od rane do savremene muzike. Od 2010. Mari-Lor radi pod dirigentskom palicom renomiranih dirigenta kao što su Tomas Rezner, Leonardo Garsija Alarkon, Paskal Rofe, Ton Kupman, Patrik Davin, Paolo Arivabeni i Žan-Klod Malgoar. Pjeva između ostalih u Kraljevskoj operi Valonije, na BFM u Ženevi, na festivalu Ambrone, u Palati lijepih umjetnosti u Briselu i Šarlroa, kao i u pozorištu Jelisejskih polja u Parizu.

Godine 2015. snimila je disk sa solo pjesamama Bramsa, Šuberta i Šumana, sa pijanistom Filipom Raskinom, i debitovala u mjuziklu "Melodija sreće". Nastupila je 2016. godine i u Pozorištu jelisejskih polja u predstavi "Didona i Enej" Hendrija Persla, pod upravom Džej Si Malgoara. Sa mjuziklom “Jadnici” je gostovala širom Francuske i u Kini.

Pjeva, između ostalih, Mocartov Rekvijem, Šarpentijeov "Versajska zadovoljstva" i prvi put otelotvoruje ulogu Belinde u "Didoni i Eneju" pod upravom Gabrijela Garida. Godine 2018. pridružila se emisiji D.I.V.A. (pozorište Montparnas u Parizu, Rojal Albert Hol u Londonu, festival Violina na pijesku u Rojanu). Izvodi i Beriove narodne pjesme sa ansamblom Sturm und Klang (Festival de Vallonie), kao i Monteverdijevo Večernje sa G. Garidom (Montpelje).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније