Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

29. 03. 2023. 11:53 >> 07:42

U 19 SATI

Književno veče Sofije Kalezić u CZK Tivat

Književno veče "Antologija proznog stvaralaštva crnogorskih književnica" Sofije Kalezić biće održano večeras u 19 sati u velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Promocija knjige „Antologija proznog stvaralaštva crnogorskih književnica“, koju je priredila Sofija Kalezić, doktor Metodike nastave jezika i književnosti u Crnoj Gori. Član je Crnogorskog P. E. N. centra. Učestvovala je u radu brojnih naučnih skupova kod nas i u inostranstvu, od kojih se posebno mogu izdvojiti njena učešća 2014. godine na 19-tom bijenalu The University of Chicago u Ilinoisu (departman za slovenske jezike), na fakultetu Sveti Kliment Ohridski u Sofiji i na međunarodnoj naučnoj konferenciji Kroatistika na Sveučilištu Ivan Franko u Lavovu (Ukrajina), 2018. godine.

Dobitnica je nagrade “Dušan Kostić” za najbolje književno-kritičko djelo posljednje tri godine u Crnoj Gori također i Specijalne plakete časopisa „Komuna“ za 2020. godinu, koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore. Dobitnica je Povelje za poseban doprinos montenegristici za 2021. godinu koju dodjeljuje FCJK. Zaposlena je kao redovna profesorica na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju.

Na promociji će govoriti recezentkinja, doktor književnosti, Andrijana Nikolić, i Zorica Joksimović, profesorica Crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti. Radi više od 30 godina u nastavi. Novinarka, književnica, recezentkinja, bavi se afirmacijom i publikovanjem dječijeg stvaralaštva, kao i razvijanjem medijske pismenosti kod djece.

U muzičkom dijelu će nastupiti Maja Lukšić; studije je završila u Beogradu. Od 2005. god radi kao samostalni umjetnik solo pjevač, a od 2016. god, i kao jazz solista.
Ulaz slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније