Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Вања Ракоњац [ TVCG ]

10. 04. 2023. 08:08   >>  10:53

MAGISTAR GLUME

Emir Ćatović usavršavao se uz predavače proslavljenih Oskarovaca

Master školovanje na jednoj od najprestižnijih svjetskih Akademija za glumu u Londonu donijelo je crnogorskom dramskom i filmskom umjetniku Emiru Ćatoviću upoznavanje sa novim tehnikama i vještinama za profesionalni razvoj.

U jakoj konkurenciji, sa kolegama koji se u Rojal akademiji okupljaju sa svih kontinenata, usavršavao se uz predavače danas proslavljenih Oskarovaca. U nove stvaralačke procese ulazi sa dodatnim znanjem koje je krajem prošle godine u Londonu ovjerio diplomom magistra za glumu.

Scena na koju je Emir Ćatović izašao da primi diplomu magistra glume drugačija je od svih onih na kojima je do sada stajao i igrao. Na njoj je ovoga puta bio akter svoje životne uloge. Velike i važne. Jer, za glumačko usavršavanje odabrao je jednu od najprestižnijih svjetskih škola i svoj talenat ovjerio na “Rojal akademiji” u Londonu.

Iako gradi uspješnu karijeru mladi crnogorski glumac je znatiželju za novim iskustvima i obrazovanjem želio da unaprijedi. Stao je rame uz rame sa poznatim svjetskim dramskim umjetnicima koji su izašli upravo iz Rojal akademije. No, da bi se našao na toj listi i svrstao među najbolje kandidate morao je ozbiljno da radi.

Kroz scensko usavršavanje u Londonu prošli su čak i oskarovci poput Džefri Raša. I Emir je imao iste predavače. I transformacije u tamošnjim rolama. Jer se na master studijama otkrivaju i uče dramske vještine i tehnike kakve se ne primjenjuju kod nas. Naš glumac je već u središtu umjetničke filmske mreže.

Glumac koji je sa 11. godina prvi put zaigrao u amaterskom bjelopoljskom pozorištu, na Cetinju se profesionalno obrazovao a u Londonu okončao master studije fokusiran je na predstave koje igra u Crnogorskom narodnom i Gradskom pozorištu u Podgorici, u teatrima u Beogradu.

Sprema se i za novo filmsko ostvarenje ali i prilike koje tek treba da otvore profesionalni put talentovanom Ćatoviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније