Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

M.M.

25. 02. 2022. 18:00 >> 18:04

ZBOG BROJNIH OSUDA

Rusija izbačena sa takmičenja na Evroviziji

Na zvaničnoj Tviter stranici Evrovizije saopšteno je da Rusija izbačena sa takmičenja za Pjesmu Evrovizije 2022.

"Ostajemo posvećeni zaštiti vrijednosti kulturnog takmičenja koje promoviše međunarodnu razmjenu i razumijevanje“, navodi se.

Rečeno je da je razlog izbacivanja Rusije zbog zabrinutosti da bi uključivanje Rusije dovelo konkurenciju na "loši ugled". 

"Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da nijedan ruski izvođač neće učestvovati na ovogodišnjem takmičenju za Pjesmu Evrovizije. Izvršni odbor EBU-a donio je odluku na osnovu ranije današnje preporuke upravnog tijela Pesme Evrovizije, Referentne grupe, na osnovu pravila događaja i vrijednosti EBU-a", navode u saopštenju.

Preporuku Referentne grupe podržao je i televizijski komitet EBU-a. Odluka odražava zabrinutost da bi, u svijetlu krize bez presedana u Ukrajini, uključivanje ruske prijave u ovogodišnje takmičenje dovelo do toga da konkurencija bude na lošem glasu.

"Prije donošenja ove odluke, EBU je odvojio vrijeme da se opširno konsultuje sa svojim članstvom. EBU je apolitična članica organizacija emitera posvećena održavanju vrijednosti javnog servisa", napisali su na Tviteru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније