Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: N1, Objavio: I. P. ]

30. 06. 2019. 11:05   >>  11:05 3

ODGOVOR

Elton Džon poručio Putinu da je licemjer

Elton Džon kritikovao je ruskog predsjednika Vladimira Putina, zbog njegovih stavova po pitanju LGBT prava, kao tvrdnje da su liberalne vrijednosti prevaziđene.

Putin je nedavno u intervju Fajnenšel tajmsu rekao da je "liberalna ideja postala zastarjela" i da je "došla je u sukob s interesom velike većine stanovništva".

Putin je rekao i da Rusija nije homofobna, ali da mu se spremnost zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu neodređenost čini pretjeranom.

"Tradicionalne vrijednosti su stabilnije i važnije miionima ljudi nego ta liberalna ideja koja, po mom mišljenju, zapravo nestaje", kazao je on.

Elton Džon mu je poručio da se uopšte ne slaže sa tim stavom, navodeći da je doboko uznemiren zbog onoga što je pročitao.

"Vidim licemjerje u vašem komentaru da želite da LGBT osobe budu srećne i da sa time nemate problem. A ipak, ruski distributeri su tako teško cenzurisali moj film Rocketman izbacujući sve u vezi sa tim da sam našao istinsku sreću kroz 25-godogišnju vezu sa svojim prartnerom Dejvidom, i podižući svoja dva prelijepa sina", naveo je on.

Pjevač je napisao i da je za njega to licemerje.

"Drago mi je da živim u dijelu svijeta gdje vlade priznaju univerzalno ljudsko pravo da možemo voljeti koga god želimo", zaključio je pjevač.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније