Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

24. 03. 2023. 09:38   >>  10:09

SA 12 PJESAMA

Grupa "Depeche Mode" danas izdaje 15. studijski album

Britanski sint pop bend "Depeche Mode" danas će izdati novi, 15. studijski album "Memento Mori", čiji je naslov izabran još prije smrti jednog od osnivača grupe, klavijaturiste Endija Flečera.

Naziv albuma je kao predskazanje koje se dogodilo bendu "Džoj divižen" jer je taj bend izdao drugi i posljednji album "Closer" (1980) sa fotografijama pogrebnih statua. Te fotografije je izabrao lider i pjevać benda Jan Kertis prije samoubistva.

"Flečerova smrt je na neki način samo potvrdila da album treba tako da se zove. Iako smo mislili da je to dobar naslov, sada smatramo da je pošteno tako ga nazvati", rekao je gitarista Martin Gor.

Flečer, ili Fleč kako su ga zvali, umro je sa 60 godina u maju 2022. od rijetke vaskularne bolesti. Iako ga neki smatraju sekundarnim muzičarem u bendu, on je bio veza izmeđa dvojice lidera benda - Gora i pjevača Dejva Gana, koji nijesu nikad bili "najveći prijatelji na svijetu".

"Fleč je bio onaj koji je dolazio da mi kaže - Martin ne želi da se uradi ovo ili ono. Sad više nije među nama, tako da Martin i ja moramo da razgovaramo", rekao je Gan nedavno francuskim medijima.

Pjevač je dodao da je prilikom snimanja albuma Martin rekao da ima utisak da je "pronašao starog brata kojeg je izgubio iz vida".

"Morali smo ponovo da komuniciramo i to je obilježilo album", dodao je Gan.

Na albumu ima 12 pjesama među kojima "My favourite stranger" na kojoj je učestvovao lider benda "Psychedelic Furs" Ričard Batler. Album se završava pjesmom "Speak to me" čiji je Gan autor.

Pjesma koja je očigledno posvećena Flečeru je "Ghosts again".

Album ima mračne tekstove, ali nije depresivan.

"Naslov albuma izgleda veoma morbidno, ali ga možemo vidjeti i na veoma pozitivan način, u smislu - uživajmo u svakom danu u najvećoj mjeri", dodao je Gor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније