Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.M.Lj. [ Klix ]

19. 07. 2022. 11:42 >> 11:43

ZBOG KLIPOVA O UKRAJINI

Rusija kaznila Gugl sa 366 miliona dolara

Ruski sud je donio odluku o kažnjavanju američkog tehnološkog giganta Gugla (Google) novčanom kaznom od 366 miliona dolara.

Rusija je kaznila Google jer kompanija nije izbrisala informacije o ratu u Ukrajini koje su "zabranjene". Kazna je uslijedila jer se Gugl oglušio nekoliko puta na zahtjeve za uklanjanjem informacija koje su ruskim zakonom zabranjene. Nacionalni internet i medijski regulator Roskomnadzor je ranije tražio od Gugla da s videoservisa YouTube ukloni sve "obmanjujuće informacije" o ruskoj vojnoj ofanzivi u Ukrajini.

Guglu je Roskomnadzor poslao 17 obavještenja kojim je zatraženo poštovanje ruskog zakona, no tehnološki gigant nije reagovao. Ukupna kazna je jednaka desetini godišnjeg prometa Gugla i njegovih povezanih struktura u Rusiji.

Krajem juna je Roskomnadzor tvrdio da Gugl nije izbrisao "najmanje 7.000 ilegalnih materijala s YouTubea".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније