Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Б.Ч.Ј. [ klix.ba ]

23. 09. 2022. 13:20   >>  24. 09. 2022. 19:39 1

ZATVARANjE PROZORA PROBLEM

Tesla će povući sa tržišta milion automobila

Više od milion Teslinih automobila biće opozvano zbog novog problema, a ovog puta je riječ o prozorima.

Riječ je o problemu zbog kojeg sistem automatskog zatvaranja prozora "možda neće funkcionisati ispravno nakon otkrivanja prepreke". Zbog toga "prozor koji se zatvara može ispoljiti prekomjernu silu te pritisnuti vozača ili suvozača prije uvlačenja, povećavajući rizik od povreda".

Opoziv se ondnosi na Model tri proizveden između 2017. i 2022. godine te modela Y, X i S proizvedene između 2020. i 2021. godine. Tesla ima rok do sredine novembra da kontaktira vlasnike ovih vozila a planira pripremiti OTA softversku nadogradnju kako bi se problem riješio.

U Tesli su otkrili problem tokom testiranja u avgustu. 

Ovo nije prvi bezbjednosni opoziv za Teslu, jer je samo u protekle dvije godine bilo problema s pregrijavanjem sistema, kvarovima kamere i poklopca prtljažnika, odvajanjem prednjeg vješanja i ADAS sistemom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније