Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

13. 02. 2023. 12:13 >> 12:07

MEĐUNARODNA METEORSKA ORGANIZACIJA POTVRDILA

Asteroid ušao u zemljinu atmosferu, vatrena kugla bljesnula iznad Pariza

Međunarodna meteorska organizacija potvrdila je ulazak asteroida u zemljinu atmosferu, noćas u 2 sata, 59 minuta i 21 sekundu.

Mali asteroid 2023 CX1 ušao je u zemljinu atmosferu, proizvevši vrlo sjajnu vatrenu kuglu koju su prijavile desetine svjedoka.

Najviše snimaka stiže iz sjeverne Francuske i južne Engleske, a prolazak vatrene kugle zabilježen je i na noćnom nebu iznad Pariza.

Ovaj sedmi ulazak asteroida, a s obzirom na njegov geografski položaj i povoljno vrijeme, mogao bi biti najviše pokriven od svih, prenosi N1 Zagreb.

Ovaj astreroid prvi put je otkriven 12. februara u opservatoriji GINOP KHK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније