Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ RTS.rs/M.L.B. ]

12. 04. 2023. 11:18 >> 16:57

MASK ZA BBC

"Upravljanje Tviterom bolno, prodajem kompaniju ako naiđe pravi kupac"

Vlasnik Tvitera Elon Mask rekao je u intervjuu za BBC da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba.

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila "Tesla" i raketne kompanije "Spejs Eks", kupio je "Tviter" za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svijetu.

U intervjuu za BBC na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je rekao da je "nivo bola izuzetno visok i da to nije neka vrsta zabave". Intervju je emitovan i putem Tvitera, a pratilo ga je više od tri miliona korisnika.

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu "Tvitera", Mask je rekao: "Nije bilo dosadno. Bio je to pravi rolerkoster".

Dodao je i da riječ o "zaista stresnoj situaciji u posljednjih nekoliko mjeseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", kao i da bi bilo pametnije da ne objavljuje tvitove poslije tri ujutru. Dodao je da ima svoje mjesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".

Na pitanje novinara o odluci da se nalogu BBC na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije".

Tviter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog BBC 4. aprila, prije nego što je to u subotu promijenio u "Mediji koje finansira vlada".

Govorio je i o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila". Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније