Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ RTS ]

17. 08. 2022. 15:02 >> 14:59

TURSKA

Dvogodišnja djevojčica ugrizla i ubila zmiju

Djevojčica koja je za sada poznata po inicijalima S.E., igrala se u bašti u Bingolu u Turskoj, kada se pojavila zmija i ujela je. Dijete je uzvratilo istom mjerom.

Dvogodišnja djevojčica, ne sluteći opasnost, vidjevši zmiju, poželjela je vjerovatno da se sa životinjom poigra. Međutim, zmija ju je ujela za usnu.

Komšije kažu da su dijete pronašle sa mrtvom zmijom dužine oko 50 centimetara. Vidjevši da je zmija ujela djevojčicu, pružili su joj prvu pomoć, a potom je hitna služba dijete odvezla na liječenje u dječiju bolnicu Bingol, odakle su ljekari rekli da je stabilno.

„Naše komšije su mi rekle da je zmija bila u ruci mog deteta, igrala se njome i onda ju je ujela. Alah ju je zaštitio, zaista", rekao je Mehmet Ercan, otac djevojčice.

Ipak, zmija nije preživjela ovaj susret. Djevojčica je riješila da uzvrati istom mjerom, i uzgrizla je zmiju, očigledno - na smrt.

Ujedi zmija su česti i, iako većina nije smrtonosna, važno je potražiti medicinsku pomoć, kako bi se osiguralo da nema infekcije, posebno kod male djece.

U Turskoj postoji oko 45 vrsta zmija, od kojih je 10 otrovnih.

Nejasno je koju vrstu zmije je djevojčica ubila zubima, ali vjerovatno nije bila otrovna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније