Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.M.Lj. ]

04. 05. 2023. 09:07 >> 10:34

SA GREŠKOM

Novčanica od jedne KM prodaje se za više od pet hiljada eura

Na oglasnom servisu olx.ba nalazi se interesantna ponuda. Naime, korisnik prodaje ekstremno rijetku novčanicu 1 konvertibilna marka za 5.112 eura, piše Klix.ba.

U opisu je naveo da je novčanica isprintana 1998. godine i da je pogrešno otkucano prezime Ive Andrića. Umjesto Andrić piše Andriđ. Tvrdi da je ovo jedina novčanica sa "super radar" serijskim brojem.

"Ova novčanica nikada nije puštena u opticaj. Tako kažu ljudi iz CB BiH. Međutim, ova novčanica, kao i druge čiji serijski broj počinje sa A65..., su dokaz da su bile u opticaju. Kako? Možemo nagađati", naveo je.

Korisnik smatra da je službena osoba zadužena za uništavanje jedan dio tj. dio serije A65... otuđila i pustila u promet tj. kupovala i plaćala robu i da su tako ove novčanice došle u platni promet tj. u ruke građana.

"Kako u BiH kontrola rada nije na najvišem nivou te kako je službena osoba za uništavanje zadnja u lancu, niko u tom trenutku nije provjeravao ili nije želio provjeriti da li su sve novčanice uništene. To je moje mišljenje. Nažalost, stanje ove novčanice je vrlo, vrlo loše. Čak je bila i pocijepana, što se može vidjeti, ali je dokaz da postoji Andrić super radar", napisao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније