Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Н1 Загреб [ R.B. ]

05. 01. 2023. 16:13 >> 16:08

SAVJETI NUTRICIONISTA

Namirnice koje ne bi trebalo konzumirati na prazan stomak

Poznata nutricionistkinja, Rudžita Divekar, kaže da dan nikad ne bi trebalo započeti čajem i kafom. Ovo bi moglo da bude šokantno za one koji jednostavno ne mogu bez jutarnje šoljice čaja ili kafe nakon ustajanja iz kreveta, piše NDTV.

Kod mnogih čaj ili kafa na prazan želudac mogu da rezultiraju neprijatnom gorušicom, osjećajem mučnine, ali i dehidratacijom, upozoravaju stručnjaci.

Prema mišljenju nutricionistkinje Divekar, najzdraviji način da započnete dan je da pojedete šaku badema ili nekih drugih orašastih plodova, i to natašte, prenosi N1 Zagreb.

Nakon toga može da uslijedi čaša mlake vode, pa tek onda preporučuje šoljicu čaja ili kafe.

Ali, ima i namirnica za koje tvrdi da ih, osim kafe i čaja, nikako ne bi trebalo konzumirati na prazan želudac, a to su:

  • gazirana pića
  • začinjena hrana
  • hladna pića
  • sirovo povrće
  • citrusi

Sada kada imate spisak nepoželjnih namirnica za konzumiranje na prazan želudac, vrijeme je da razmislite o tome sa čim započinjete dan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније