Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostalo

21. 03. 2022.

RCG

Naučni spektar

Ponedjeljak od 10 sati Naučno obrazovni program i emisiju “Naučni Spektar”

Tema emisije : Javni diskurs u Crnoj Gori

Javni diskurs u Crnoj Gori  preopterećen je politikom.Kod nas je,nažalost, na javnoj sceni jedan te isti stil i narativ koji generišu i oblikuju  političari.U javnom diskursu preovladava podjela na „naše“ i „njihove“. Netolerancija i govor mržnje,prijetnje i manipulacije,laži i spinovanje,su karakteristike današnjeg  crnogorskog  javnog diskursa.

Kako podići nivo tako niskog  javnog diskursa,kako ga korigovati i razobličiti laži i manipulacije, pitamo direktora centra za političku edukaciju Dragišu Janjuševića.

 

Autor i urednica Branka Katnić

email: radio-nauka@rtcg.org

 

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се