Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta; Objavio: B.V. ]

21. 03. 2017. 10:24 >> 09:59

NAPUSTIO JUNAJTED

Švajni prešao u Čikago

Njemački fudbaler i dosadašnji igrač Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger saopštio je danas da će karijeru nastaviti u MLS ligi, u ekipi Čikago Fajera.

 

Mančester junajted je dao dozvolu bivšem kapitenu Nemačke da napusti klub, a prema navodima Čikago Tribjuna, potpisao je jednogodišnji ugovor i zaradiće 4,5 miliona dolara.

"Tokom karijere, uvijek sam tražio mogućnost da ostvarim pozitivan uticaj i da pomognem. Moj prelazak u Čikago se ne razlikuje mnogo. Tokom razgovora sa generalnim menadžerom (Nelsonom Rodrigesom) i trenerom Veljkom Paunovićem uvjerio sam se da klub ima dobru viziju i filozofiju i ja želim da pomognem u tom projektu", naveo je Švajnštajger u saopštenju.

Švajnštajger je sa Čikagom pregovarao i prošle godine, ali je odlučio da ostane u Junajtedu. Ekipa Čikaga ga je ponovo tražila, a ovog puta je njemački fudbaler pristao da se preseli u SAD pošto nije u planovima trenera Žozea Murinja. On je od početka ove sezone odigrao samo četiri utakmice za Junajted, ali nijedan u Premijer ligi.

"On će u svlačionici biti primjer velikog šampiona. On i dalje neko ko može da na terenu pokaže mlađim igračima kako treba da se ponašaju, razmišljaju i da rade zajedno kako bi doveli sebe na taj nivo", rekao je trener Čikaga Veljko Paunović.

Švajnštajger je, prije dolaska u Junajted 2015. godine, cijelu karijeru proveo u dresu Bajerna iz Minhena. Sa njemačkim klubom je osvojio osam titula u Bundesligi, kao i Ligu šampiona 2013. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније