Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

24. 08. 2020. 23:08   >>  23:11

ČEFERIN

Uefa je spremna da se prilagodi ako dođe do promjena EP

Predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksandar Čeferin rekao je danas da je ta organizacija spremna da se prilagodi ako pandemija korona virusa ponovo bude uticala na organizaciju Evropskog prvenstva 2021. godine.

Evropsko prvenstvo trebalo je da bude održano ovog ljeta u 12 gradova, ali je takmičenje odgođeno na godinu dana zbog pandemije korona virusa.

Vakcina nije pronađena, tok pandemije ne može da se predvidi, što predstavlja dodatne logističke poteškoće za organizatore turnira u gradovima širom Evrope.

"Za sada su svi potvrdili i za sada se držimo našeg plana da turnir bude organizovan u 12 gradova. Ali, u februaru nijesmo znali da se Evropsko prvenstvo neće održati ove godine. Zbog toga smo spremni da se prilagodimo svakoj situaciji. Za sada se čini da ćemo igrati prema istom sistemu od 12 gradova i uvjeren sam da ćemo to uraditi sljedeće godine", rekao je Čeferin.

On je naveo da je odgađanje Evropskog prvenstva Uefu koštalo 100 miliona eura. Finansijski uticaj odgađanja do problema u organizaciji i održavanju turnira.

"Moraćemo da procijenimo situaciju kada konačno dođe vakcina i kada stvari postanu normalne jer, za sada, ne znamo šta će se dogoditi... i kada će se situacija vratiti u normalu. Najveći problem u svemu tome je što ništa ne možete predvideti", naveo je Čeferin.

Korona virus je napravio probleme i u novoj fudbalskoj sezoni, koja je počela kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a ekipe sa Kosova su morale da predaju ili odgode svoje utakmice zbog zaraženih igrača.

"To je za sada jedan od najvećih izazova u kvalifikacijama. Ali, ako vlade reaguju tako što ne dozvoljavaju ekipama da igraju, onda ćemo morati da razmislimo o tome da ekipe iz tih zemalja igraju utakmice na neutralnom terenu", dodao je predsjednik evropske kuće fudbala.

Trenutno je prioritet da svih 55 evropskih reprezentacija mogu da igraju utakmice Lige nacija za dvije nedjelje. Poslije toga počinju i takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, u oktobru.

"Zemlje su danas na zelenoj listi, a sjutra na crvenoj. Imali smo mnogo slučajeva u fudbalu. To je veliki izazov i veoma teško, ali povrh svega nepredvidivo, nikad ne znate šta će se dogoditi sjutra", rekao je Čeferin.

On je izrazio nadu da će se navijači vratiti na stadione do oktobra.

"Tužno je kada na stadionu čujete trenere. To nije isti fudbal, ali i dalje je bolje nego da se ne igra. Nadam se da ćemo imati makar određeni broj navijača u oktobru. Mislim da bismo sa time trebali da počnemo ako se situacija sa korona virusom ne pogorša", rekao je Čeferin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније