Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

20. 04. 2021. 19:12   >>  19:13

USVOJENA DEKLARACIJA

UEFA: Superliga suprotna vrijednostima Evrope

Zatvorena Superliga protivi se samom konceptu onoga što Evropa mora da bude - ujedinjena, otvorena, podržavajuća i principijelna u sportskim vrijednostima, piše u deklaraciji Evropske fudbalske asocijacije izglasane na Kongresu u Montroju.

Kongres je, uz preisustvo predstavnika svih 55 nacionalnih fudbalskih saveza koji su članovi UEFA, osudio proglašenje Superlige.

"UEFA i njene članice vjeruju u istinski evropski model koji se temelji na otvorenim takmičenjima, solidarnosti i preraspodjeli kako bi se osigurali održivost i razvoj fudbala u korist svih, kao i podržavanje evropskih vrijednosti i društvenih ishoda", stoji u deklaraciji.

Navodi se da su klubovi zavjerenika očito zažmurili na činjenicu da status koji danas uživaju nije plod izolovanog slučaja, već je dio dinamičnog evropskog sistema u kojem na nečije uspjehe i neuspjehe podjednako utiču veliki, srednji i mali klubovi.

"Njihova pretpostavka da imaju pravo odvojiti se i polagati pravo na nasljeđe koje se gradilo zajedničkim snagama, uvreda je za evropske vrijednosti i sportske zasluge", piše u deklaraciji.

Navodi se da će se UEFA, njene članice i svi oni koji vole fudbal snažno će se tome oduprijeti i boriti protiv poteza vlasnika ovih klubova i svih onih koji ih pomažu.

"U moralnom smislu jako dobro znamo što se krije iza svega i u tom smislu štitićemo fudbal od sebičnog klana kojem nije stalo do igre. Mi smo evropski fudbal. Oni nisu", stoji u deklaraciji UEFA", stoji u deklaraciji usvojenoj na Kongresu u švajcarskom Montroju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније