Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 06. 2021. 23:47 >> 23:49

KRITIKOVAO KLUBOVE SUPERLIGE

Čeferin: Prijete tužbom, a žele da igraju Ligu šampiona

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da je da čelnici Juventusa, Real Madrida i Barselone prijete organizaciji kojom rukovodi.

Čeferin je, u intervjuu za britanski "Telegraf", izjavio da klubovi insistiraju na tome da projekat Superlige i dalje postoji, te zapitao kako je moguće da oni nakon svega žele igrati u UEFA Ligi šampiona.

"Izašli su sa saopštenjem sa Superliga i dalje postoji, a dva dana potom poslali su zahtjev da igraju u Ligi šampiona. Dakle, oni su u Superligi i izvan Lige šampiona, ali žele biti u Ligi šampiona? Rekli su da je Liga šampiona gotova, ali i dalje žele igrati u njoj?", pitao se Čeferin.

Dodao je da tri kluba sada prijete tužbom i da je komunikacija s organizatorima pomenutog projekta teška.

"Čudno je komunicirati s njima kad su nestali preko noći i nisu se vratili do sada", rekao je predsjednik UEFA-e. Sve što smo dobili su neka pisma. Nisam ih pročitao, ali naša pravna služba kaže da postoje pisma u kojima se prijeti u svakom pogledu", poručio je prvi čovjek UEFA-e.

Dvanaest evropskih fudbalskih klubova postiglo je u aprilu dogovor o pokretanju novog takmičenja, Superlige, uprkos protivljenju Evropske fudbalske federacije (UEFA).

U zajedničkom saopštenju navedeno je da će Superligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Real Madrid i Totenhem.

UEFA je ekspresno reagovala i najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja. Većina klubova je saopštila da se povlači iz tog projekta, osim Barselone, Real Madrida i Juventusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније