Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V./S.V. ]

07. 11. 2021. 07:18 >> 07:19

CG INTERNACIONALAC ZA PORTAL

Camaj: Nadam se da ću nastaviti ovako, sanjam dres "sokola"

Bavim se fudbalom od moje pete godine i bukvalno sam odrastao sa loptom u nogama. Cijelog života cilj mi je bio da zaigram u inostranstvu i da obučem dres sa državnim grbom, jedan cilj mi se ispunio a nadam se da će i drugi uskoro, kaže u intervjuu za Portal RTCG crnogorski fudbalski internacionalac Driton Camaj. Njegove partije u dresu mađarske Kišvarde definitivno su privukle pažnju a Camaj nam prenosi da je život u Mađarskoj odličan.

"Uspjesi prijaju, naravno uz dobar i kvalitetan rad. Takođe, i sreću koja je potrebna u ovom poslu. Nadam se da cu nastaviti u ovom ritmu", priča nam Camaj.

  • Kako si se snašao u Mađarskoj, koliko je drugačije od Crne Gore?

"Početak je bio težak, jer kad sam došao bilo je najveće doba korone, došao sam sa povredom i zaražen. Uslijedio je oporavak od povrede i karantin i stvarno nije bilo lako. Drugačiji su mnogo organizacija klubova i uslovi, imamo jako kvalitetne uslove za rad i ništa nam bukvalno ne nedostaje. Da ne pričam o finansijama. Mnogo jači ritam nego u Crnoj Gori, ali sad posle vise od godinu dana imam osjećaj da sam kao kod kuće i taj je osjećaj zaista odličan. 

  • Kvalitet fudbala u Mađarskoj, u odnosu na kvalitet fudbala u nasoj ligi?

"Kvalitet je, naravno, na većem nivou, mnogo se više ulaže nego što je to slučaj u Crnoj Gori i uglavnom su ekipe sastavljene od stranaca. I kao što rekoh, mnogo je jači ritam nego kod nas u Crnoj Gori.

  • Izvanredni su ti nastupi u posljednje vrijeme, nadaš li se pozivu u reprezentaciju? 

"Da, stvarno sam zadovoljan nastupima u posljednje vrijeme, volim da dajem 100 odsto na terenu, nebitno da li je trening ili utakmica. Nastupi u posljednje vrijeme su takvi zahvaljujući jakom i kvalitetnom radu. San mi je da obučem dres reprezentacije, kao što je to san svakog igrača koji počne da se bavi fudbalom. Nadam se da će mi se taj san ostvariti. Kad selektor odluči, ja sam spreman za nacionalni tim.

  • Kakve su ambicije Kišvarde, može li se do evropskog fudbala?

"Ambicije kluba su bile opstanak u društvu najboljih ali nekako na pripremama smo vidjeli da imamo kvalitet za nešto više. Promijenili smo trenera i on je sve posložio kako treba. Krenuli smo sjajno, u gostima protiv Ferencvaroša upisali smo prvu pobjedu u istoriji kluba, to nam je nekako dalo krila i sad smo tu gdje jesmo. Nadam se da ćemo igrati evropske kvalifikacije po prvi put u istoriji i da nastavimo da pišemo istoriju u ovom klubu

  • Sjutra je derbi prvenstva, utakmica protiv Ferencvaroša, kakva su očekivanja?

"Jeste, danas je derbi. Stadion je bio rasprodat već u utorak i biće fantastična atmosfera. Dacemo sve od sebe da jos jednom da pobjedimo najbolju ekipu u Mađarskoj i da se onda odvojimo na četiri boda. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније