Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Mina ]

04. 03. 2022. 15:36   >>  15:42 4

RADULOVIĆ OBJAVIO SPISAK

Novajlije Carević, Šipčić, Janjić i Krstović

Selektor muške seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve sa Jermenijom i Grčkom, te dodao da je stručni štab odlučio da za ovo okupljanje pozove četvoricu igrača koji će u budućnosti značajno doprinositi igrama i rezultatima crnogorskog tima.

Duel sa Jermenijom biće odigran 24. marta u Jerevanu, dok će se četiri dana kasnije u Podgorici sastati sa Grčkom.

Radulović računa na 21 fudbalera, među kojima su i četvorica noivajlija - golman Lazar Carević, Nikola Šipčić, Nikola Janjić i Nikola Krstović.

Na spisku su:

golmani - Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK Budimpešta, Mađarska) i Lazar Carević (Barselona, Španija);

odbrambeni igrači - Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Tobol, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija) i Nikola Šipčić (Tenerife, Španija);

vezni igrači - Nikola Vukčević (Levante, Španija), Aleksandar Šćekić (Zaglebie Lubin, Poljska), Marko Janković (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Sead Hakšabanović (Rubin Kazan, Rusija), Milutin Osmajić (Bandirmaspor, Turska) i Nikola Janjić (Sutjeska);

napadači - Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Korea), Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija) i Nikola Krstović (Dunajska Steda, Slovačka).

Selektor Radulović kazao je da je stručni štab odluči da za ovo okupljanje pozove četvoricu igrača koji će u budućnosti značajno doprinositi igrama i rezultatima crnogorskog tima.

"Golman Carević se, nakon određenog vremena bez minutaže u klubu, ustalio na golu drugog tima Barselone i ušao u formu, što mu kao izuzetno mladom i talentovanom golmanu daje šansu da konkuriše za mjesto broj jedan u nacionalnom timu. Nikola Šipčić je centralni defanzivac koji već treću godinu brani boje španskog Tenerifea, kojeg smo pomno pratili jer ima crnogorsko porijeklo i koji je kroz razgovore izrazio ogromnu želju da nastupa za Crnu Goru", kazao je Radulović.

On je naglasio da će pozivanjem Šipčića pojačati konkurenciju i povećati izbor u odbrambenoj liniji selekcije.

"Vezista Sutjeske Nikola Janjić je sjajnim igrama u domaćem šampionatu i mladoj reprezentaciji zaslužio priliku za dokazivanje u seniorskoj selekciji. Ista situacija je i sa Nikolom Krstovićem, napadčem Dunajske Strede, koji je već duže vrijeme u planovima stručnog štaba A reprezetacije i koji će u predstojećim mečevima imati priliku da debituje, kazao je Radulović.

On očekuje da će novi igrači radom, pristupom i kvalitetom opravdati poziv za mečeve sa Jermenijom i Grčkom.

"Od sve četvorice igrača očekujem da se ravnopravno bore za mjesto sa iskusnijim reprezentativnim kolegama i da će kvalitetom, radom i pristupom opravdati ukazanu šansu. Naravno, sa njima četvoricom se ne završava spisak igrača nakoje računamo za mečeve u ovoj godini. Pratimo i analiziramo učinak svih naših igrača, sa posebnim osvrtom na mlade igrače a ovaj spisak je ujedno i jasna poruka svima da je teren i učinak igrača jedino mjerilo za poziv u reprezentaciju Crne Gore", rekao je selektor.

On je naglasio da za utakmice sa Jermenijom i Grčkom nije mogao da računa na Nebojšu Kosovića i Nikolu Vujnovića koji nemaju riješeno pitanje kluba i nisu u takmičarskom ritmu.

"Zbog povreda dio nacionalnog tima neće biti Matija Šarkić i Ilija Vukotić – golman našeg tima ima povredu ramena, dok mladi vezista ima mišićnih problema. Martovkse mečeve ćemo iskoristiti da provjerimo nove snage pa će ovo okupljanje propustiti dvojica iskisnih igrača, Fatos Bećiraj i Marko Simić", rekao je Radulovbić.

On je naglasio da se ne odričemo njih dvojice, niti bilo kojeg igrača koji ima pravo nastupa za nacionalni tim.

"U nastavku godine biće prilike da iskusni dvojac ponovo vidimo u dresu sa državnim grbom", rekao je selektor.

Spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu biće kompletiran nakon utakmica 26. kola Telekom Prve crnogoprske koje se igra u subotu, 19. marta.

Okupljanje reprezentacije i prvi trening zakazan je za 20. mart.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније