Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V., mina

28. 03. 2022. 21:52 >> 22:07
1

PRIJATELJSKI MEČ

"Sokoli" bolji od Grčke, Osmajić čovjek odluke

Fudbaleri Crne Gore savladali su, u prijateljskom meču, Grčku u Podgorici 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Milutin Osmajić u 59. minutu.

Osmajić je iskoristio asistenciju Novice Erakovića i rutinski savladao grčkog golmana Odiseasa Vlahodimosa. Bio je to njegov prvi gol u dresu "sokola".

Izabranici selektora Miodraga Radulovića nadigrali su rivala i bili opasniji, imali su nekoliko dobrih šansi, ali je ubjedljiviji trijumf spriječio golman Vlahodimos.

U 22. minut lopta je nakon centaršuta Nikole Krstovića pogodila stativu.

Vlahodimos je u 30. zaustavio udarac Stevana Jovetića iz slobodnog udarca, dok je minut kasnije bio priseban i odličnom intervencijim spriječio Osmajića da se upiše u strijelce.

U 69. minutu Žarko Tomašević je odlično šutirao, ali je Vlahodimos ponovo bio siguran.

Najbolju priliku za Grčku imao je Dimitrios Pelkas u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je za malo bio neprecizan.

Crnogorski fudbaleri u četvrtak u Jerevanu poraženi su od Jermenije 1:0.

Prijateljski mečevi sa Jermenijom i Grčkom crnogorskim fudbalerima poslužili su kao generalna proba za start nove sezone Lige nacija i junske duele sa Rumunijom 4. i 14. juna, Finskom 7. i Bosnom i Hercegovinom 11. juna.

Tok meča:

Kraj meča.

92' Najbolja šansa za goste, Pelkas je plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora, tik pored stative.

Deset minuta do kraja, u dresu "sokola" debituju Nikola Janjić i Marko Rakonjac, koji su zamijenili Osmajića odnosno Jankovića.

68' Tomašević je, nakon kornera i gužve u šesnaestercu, šutirao sa nekoliko metara, ali je Vlahodimos odlično intervenisao.

59' Vodi Crna Gora -  sjajan pas Erakovića, Osmajić je izašao sam ispred Vlahodimosa i pogodio uz pomoć stative donji desni ugao.

Deset minuta igre u nastavku, bez šansi...

Počelo je drugo poluvrijeme. Jovetić je ostao u svlačionici, mijenja ga Eraković.

Kraj prvog dijela.

30' Jovetić je pokušao iz slobodnjaka, Vladhodimos je odbio loptu u korner. Iz tog kornera, još jedna šansa za "sokole". Osmajić je šutirao, golman Grčke još jednom dobro intervenisao.

22' Krstović je u želji da centrira pogodio stativu, lopta je došla do Jovetića, koji je izblokiran.

15' Jovetić je fenomenalnim pasom uposlio Osmajića, koji se stuštio ka grčkom golu, ipak zaustavljen je u posljednjem trenutku...

Bez uzbuđenja u prvih 10 minuta.

Meč je počeo.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније