Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

02. 05. 2022. 16:02 >> 16:04

BIVŠI IGRAČ

I Mota na radaru PSŽ-a: Prilika za 2-7-2 i revoluciju?

Maurisio Poketinjo odbrojava svoje posljednje dane na klupi PSŽ-a, ako je vjerovati izvorima bliskim novom šampionu Francuske.

Mediji već uveliko prizivaju njegovog nasljednika a jedno ime koje se češće pominje od drugih je Antonio Konte.

Iako je trener Totenhema više puta odbacio takvu mogućnost, ukoliko ne uspije sa Totenhemom da uđe u Ligu šampiona mnogima je ovakav scenario moguć.

Navodno je u igri i bivši selektor Njemačke Joakim Lev, koji je sa Njemačkom osvojio Mundijal 2014. godine.

Vlasnici PSŽ-a imaju simpatije ka njegovoj sposobnosti upravljanja grupom.

Međutim u zadnje vrijeme sve češće se pominje i ime bivšeg fudbalera PSŽ-a, a danas trenera Specije Tijaga Mote.

Naturalizovani Italijan, brazilskog porijekla važio je kao igrač za dobro koncetrisanog, i pouzdanog fudbalera koji je pokrivao poziciju zadnjeg veznog i veznog u ekipama za koje je igrao.

Kao trener sa druge strane htio je da bude revolucionar, a skrenuo je pažnju na sebe kada je 2020. godine za "Gazeta delo Sport" izjavio da želi da igra sa formacijom 2-7-2.

"Ideja je da moje ekipe igraju napadački fudbal. Želim kontrolu igre s visokim presingom, i sa puno kretanja i sa loptom i bez nje. Želim da svaki moj igrač s loptom ima 3,4 rješenja, i barem dva fudbalera da mu pomognu. Ne želim da robujem nekim formacijama. Šta su formacije? Samo brojke. Neko može da igra 5-3-2 a da opet igra napadački fudbal, a neko može da igra 4-3-3 i da igra bunker", kazao je tada Mota.

Tada je dodatno pojasnio.

"Želim da isprobam nešto novo. Ne mogu fudbaleri da budu fiskirani na jedno mjesto, treba stalno da se kreću, svi pa i golman. Golman je prva linija napada, napadači prva linija odbrane", kazao je Mota tada.

U međuvremenu ipak nije dobio prostor za takve manevre, ali je uspio ekipu Specie da spasi ispadanja u Seriji B, a čak je dobio i nagradu za trenera mjeseca u Seriji A.

Ako ode u PSŽ gdje će imati sjajne fudbalere, da li će moža vratiti ideju o svojoj formaciji 2-7-2?

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније