Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

08. 05. 2022. 17:29   >>  17:40

PREMIJER LIGA

Arsenal gazi ka LŠ, Everton ka spasu i opstanku

Fudbaleri Arsenala pobijedili su danas na svom terenu ekipu Lidsa sa 2:1, u utakmici 36. kola i učvrstili se na četvrtom mjestu na tabeli Premijer lige.

Arsenal je poveo u petom minutu kada je Edi Nketija iskoristio grešku golmana Lidsa i poslao loptu u mrežu. Pet minuta kasnije je isti igrač poslije dobrog dodavanja Gabrijela Martinelija pogodio sa desetak metara za 2:0.

Posao Arsenalu dodatno je olakšao Luk Ejling koji je u 27. minutu dobio crveni karton, pa je ekipa Lidsa do kraja meča uspijela samo da golom Dijega Ljorentea u 66. minutu smanji na 2:1. 

Arsenal je četvrti na tabeli sa 66 bodova, odnosno ima bod manje od Čelsija, a četiri više od petoplasiranog Totenhema. Na drugoj strani, Lids je i dalje u opasnoj zoni, na 18. poziciji sa 34 osvojena boda koliko ima i Barnli.

Fudbaleri Arsenala će naredne nedijelje gostovati Totenhemu u odloženoj utakmici 22. kola, a potom će u goste Njukaslu, dok će Lids na svom terenu igrati protiv Čelsija i Brajtona.

Everton je slavio u gostima protiv Lestera sa 2:1 i tom pobijedom je napravio još jedan korak ka opstanku u ligi. 

Everton je 16. na tabeli sa 35 bodova, dok je Lester 14. sa 42 boda. 

 

Vitalij Mikolenko je u šestom minutu doveo Everton u vođstvo, Patson Daka je izjednačio u 11. minutu, a pobijedu gostujućem timu donio je Mejson Holgejt u 30. minutu.

Lester će sljedeće nedijelje prvo u sredu dočekati Norič u zaostaloj utakmici 21. kola, a potom će narednog vikenda gostovati Votfordu. I ekipu Evertona očekuju dvije utakmice, protiv Votforda u gostima i protiv Brentforda na svom terenu.

Fudbaleri Vest Hema pobijedili su u gostima Norič sa ubjedljivih 4:0.

Vest Hem je golovima Saida Benrahme u 12. i trećem minutu sudijske nadoknade, i Majkla Antonija u 30. minutu stigao do velikih 3:0 na poluvremenu, a konačan rezultat postavio je Manuel Lansini u 65. minutu sa penala.

Ekipa Vest Hema je sedma na tabeli sa 55 bodova, dok je Norič posljednji sa 21 bodom.

Fudbaleri Vest Hema će u narednom kolu dočekati Mančester siti, dok će Norič naredne nedjelje gostovati Lesteru i Vulverhemptonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније