Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta, rtcg.me ]

14. 05. 2022. 19:25   >>  19:26

BUNDESLIGA

Štutgart obezbijedio opstanak, Herta ide u baraž

Fudbaleri Štutgarta obezbijedili su opstanak u Bundesligi pošto su u posljednjem kolu na svom terenu pobijedili Keln sa 2:1.

Saša Kalajdžić je donio vođstvo Štutgartu u 12. minutu, nakon što je prethodno promašio penal, Antoni Modest je izjednačio u 60. minutu, a veliku pobjedu i slavlje domaćem timu donio je Vataru Endo u 92. minutu.

Štutgart je na kraju sezonu završio kao 15. tim lige sa 33 boda i izbjegao doigravanje u koje će Herta koja je sakupila isti broj bodova.

Ekipa Herte je danas izgubila u Dortmundu sa 2:1. Herta je povela golom Ishaka Belfodila u 18. minutu, ali je Dortmund u nastavku preokrenuo rezultat golovima Erlinga Holanda sa penala u 68. i Jusufe Mukokoa u 84. minutu.

Naš reprezentativac Stevan Jovetić ušao je na teren sa klupe u 88. minutu.

Herta će dakle u baraž za opsatanak u Bundesligi, dok je Dortmund sezonu okončao kao drugi na tabeli sa 69 bodova.

Pored Bajerna iz Minhena, Dortmunda i Bajer Leverkuzena, mjesto u Ligi šampiona naredne sezone obezbijedio je i Lajpcig koji je u posljednjem kolu odigrao neriješeno 1:1 sa Arminijom koja ispada iz lige. Taj važan bod je Lajpcigu donio Vili Orban pogotkom u 93. minutu.

Šampion Njemačke, Bajern iz Minhena je u posljednjem kolu odigrao 2:2 sa Volfsburgom.

Golovima Josipa Stanišića u 17. i Roberta Levandovskog u 40. minutu, Bajern je stigao do dva gola prednosti, da bi u posljednjem minutu prvog poluvremena Jonas Vind prvo smanjio na 2:1, a potom je Maks Kruze izjednačio u 58. minutu.

Rezultati posljednjeg kola:

Arminija - Lajpcig 1:1
Augsburg - Grojter Firt 2:1
Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 5:1
Bajer Leverkuten - Frajburg 2:1
Borusija Dortmund - Herta 2:1
Majnc - Ajntraht 2:2
Štutgat - Keln 2:1
Union Berlin - Bohum 3:2
Volfsburg - Bajern Minhen 2:2

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније